Care sunt cauzele și cum se tratează iritația penisului

Senzația de mâncărime de la nivelul penisului, indiferent dacă este cauzată sau nu de o boală cu transmitere sexuală, poate fi atât de severă încât îți întrerupe activitățile din ziua respectivă. Herpesul genital, cauzat de virusul herpes simplex (HSV), poate declanșa dureri și mâncărimi în zona genitală, însă din cauza faptului că nu se manifestă tot timpul, unele persoane infectate ar putea trăi cu impresia falsă că sunt sănătoși.

De cele mai multe ori, pe lângă mâncărimea insuportabilă apar și mici grupuri de vezicule umplute cu lichid. Focarul este rezultatul inflamație de la nivelul celulelor pielii care provoacă umflături mici pe diferite părți ale corpului, inclusiv în zona genitală.

Scărpinarea poate ameliora mâncărimea, însă starea de bine este temporară. Și dacă scărpinați zona prea mult, există riscul formării unei infecții a pielii. Câteva remedii casnice pot calma mâncărimea și pot opri inflamația. Aplicați o cârpă umedă și rece pe penis timp de 10 minute sau aplicați un pachet de gheață învelit într-un prosop. Efectul răcoritor al unei comprese reci poate ușura, de asemenea, inflamația cauzată de balanită sau uretrită. Acest remediu poate ameliora mâncărimea cauzată de scabie, dermatită de contact sau un păr încarnat. 

Practicarea unei igiene bune poate reduce și mâncărimea. Faceți baie sau faceți duș zilnic și clătiți bine pielea de săpun pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii, murdăria și bacteriile, care pot provoca iritații și mâncărimi. De asemenea, purtați lenjerie intimă cu un număr mai mare, deoarece lenjeria strânsă poate provoca frecare și erupții pe piele. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie