Uleiul de mușețel ajută la vindecarea tulburărilor digestive

Uleiurile esențiale sunt extracte concentrate derivate din plantele care au devenit foarte populare datorită beneficiilor oferite pentru sănătate. Cercetările au arătat că, de-a lungul anilor, uleiul de mușețel a fost adesea folosit pentru o varietate de afecțiuni și condiții. 

Utilizarea plantele de mușețel, cunoscute mai mult sub denumirea de margarete, a fost descrisă în textele medicale din Egiptul antic, Grecia și Roma. De-a lungul secolelor, a fost folosit pentru: tulburări digestive, în vindecarea rănilor și a ulcerelor, pentru ameliorarea anxietății și afecțiunilor pielii, cum ar fi eczeme sau erupții cutanate antiinflamatoare.

Un studiu realizat pe 2014 a evaluat efectele extractului de mușețel german asupra diareei, astfel că cercetătorii au descoperit că uleiul de mușețel oferă protecție împotriva diareei și a acumulării de lichide în intestine. 

Un alt studiu publicat în 2018 a evaluat efectul uleiului de mușețel diluat aplicat local asupra activității intestinului după nașterea prin cezariană. Autorii au descoperit că pacienții cărora li s-a aplicat ulei de mușețel pe abdomen și-au recuperat pofta de mâncare mai repede, iar potrivit unei cercetări mai recente, s-a descoperit că planta oferă proprietăți de relaxare musculară. Acest lucru ar putea explica de ce uleiul de mușețel a fost utilizat în afecțiuni digestive, cum ar fi indigestia și crampele. 

Printre o serie de multe beneficii, medicii recomandă mușețelul pentru conținutul său bogat în antioxidanți, care pot favoriza somnolența. De asemenea, ceaiul de mușețel s-a dovedit a îmbunătăți calitatea generală a somnului. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie