Chiar dacă transpirația este un proces complet natural, prin care corpul elimină o parte dintre substanțele toxice, acest lucru poate crea un disconfort, mai ales în cazul persoanelor care depun mai mult efort zilnic sau petrec mult timp în bătaia soarelui.
Cu toate acestea, există și cazuri în care hainele ude ar putea fi un semn de transpirație excesivă. Această afecțiune poate fi inconfortabilă pentru unii, însă există multe metode de prevenire a transpirației pe care le puteți încerca chiar acasă.
Cofeina stimulează sistemul nervos, crește transpirația și determină creșterea tensiunii arteriale. Persoanele care obișnuiesc să consume cafeină zilnic se pot confrunta cu în care situații transpirația devine mai abundentă decât în mod normal, deoarece băuturile calde vă cresc temperatura corpului și vă induc transpirația.
Pentru început, puteți renunța la excesul de cafea, însă acest lucru nu este suficient, deoarece unele alimente pot determina corpul să producă mai multă transpirație decât altele. Renunțați la alimentele care sporesc transpirația, adică produsele cu un conținut scăzut de fibre, deoarece vă obligă sistemul digestiv să lucreze ore suplimentare pentru o digestie completă.
Sarea rezultată de pe urma unei diete bogată în sodiu va fi eliminată sub formă de exces de urină și transpirație, iar consumul de alimente bogate în grăsimi va solicita interiorul organismului pe măsură ce grăsimile sunt prelucrate. Mâncărurile și băuturile care ar putea declanșa transpirație excesivă la nivelul axilelor sunt: alimentele procesate, lichiorul, berea, usturoiul, ceapa, alimente care au un conținut ridicat de grăsimi, cofeina, preparatele calde, picante și înghețata.