Persoanele care au avut cancer prezintă un risc mai mare de boli cardiovasculare

Potrivit unei noi cercetări publicate în European Heart Journal, mai mult de unul din zece pacienți cu cancer nu mor din cauza acestuia, ci mai degrabă din cauza problemelor inimii și vaselor de sânge. Studiul explică de ce aproximativ jumătate din persoanele care suferă de aceste tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de sân, prostată, endometru și tiroidă vor muri din cauza bolilor cardiovasculare.

Dr. Nicholas Zaorsky, oncolog în radiații, și dr. Kathleen Sturgeon, profesor asistent în științe de sănătate au descoperit că aproximativ 35% dintre americanii cu antecedente de cancer au avut un risc crescut de boli cardiovasculare în următorul deceniu, comparativ cu aproximativ 23% dintre persoanele care nu au avut niciodată cancer. 

Unul dintre motivele pentru care pacienții cu cancer sunt mai expuși riscului de a muri de boli cardiovasculare în primul an de la diagnostic ar putea fi acela că, atunci când au intrat în spital, au fost detectate o altă serie de boli și probleme, a susținut Zaorsky. Un alt motiv ar putea fi tratamentul agresiv care vine după un diagnostic de cancer. 

Cercetătorii sunt de părere că aceste descoperirile subliniază importanța îngrijirii multidisciplinare pentru pacienții cu cancer, cum ar fi cardiooncologie, un domeniu care combină cardiologia și oncologia.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie