Cât de des ar trebui să ne urmăm instinctul?

Corpul tău îți oferă indicii atunci când te confrunți cu o decizie importantă. Există multe simptome vizibile și evidente pe care le simțim în situații incomode, iar reacția corpului este adesea acel ceva pe care încercăm să-l ascundem, ca de exemplu atunci când ne înroșim sau tremurăm.

Atunci când trebuie să luați orice decizie importantă, ideal este să vă acordați întotdeauna un minut pentru a vă asculta busola interioară. Dacă îți auzi vocea spunând da în timp ce înăuntru țipi în tăcere că nu, cel mai bine ar fi să respiri și să faci o pauză înainte de a da un răspuns nesigur. Mintea noastră intuitivă este mai rapidă, mai complexă și mai îmbibată de inteligență emoțională decât partea noastră conștientă. 

Liderii ar trebui să-și asculte intuiția în fiecare zi, dar cu precauție, spune Hortense le Gentil, autorul cărții Connecting Your True Self. Acesta ne îndeamnă să permitem părții emoționale a creierului să intervină atunci când luăm decizii axate pe viitor pentru a găsi un echilibru. „Când luați o decizie numai pe baza analizei, nu puteți vedea viitorul, sunteți blocați în acest moment”, a mai adăugat acesta. 

Intuiția ne permite să prezicem viitorul și este o piesă importantă pentru a rămâne aliniat cu ceilalți din jur. Este esențial să punem întrebări altora pe baza intestinului nostru, deoarece acestea ne pot ajuta să consolidăm sentimentele interioare. 

Articolul precedent

Ce este anorexia sexuală și cum se tratează?

Uleiul de mușețel ajută la vindecarea tulburărilor digestive

Articolul urmator
Termeni si conditii | Politica Cookie