Cum ne afectează meditația din timpul mersului

Meditația din timpul mersului este o practică de aprofundare a minții folosită utilizată mai ales de către adepții budismului. Această tehnică prezintă multe beneficii, printre care vă poate face să vă simțiți sigur pe voi, mai echilibrați și mai liniștiți. De asemenea, meditația dezvoltă conștientizarea corpului și a gândurilor. 

Crește fluxul de sânge – meditația din timpul mersului este adesea folosită de persoanele care petrec mult timp în aer liber. Aceasta ajută circulația sângelui, mai ales în zona picioarelor. De asemenea, ajută la atenuarea sentimentelor de lentitudine sau stagnare. 

Îmbunătățește digestia – mersul după masă este un mod excelent de a stimula digestia, mai ales dacă vă simțiți plin. Mișcarea ajută alimentele să se deplaseze prin tractul digestiv și poate preveni, de asemenea, constipația.

Reduce anxietatea – un studiu din 2017 aplicat pe adulții tineri a arătat că mersul pe jos este mai eficient în reducerea simptomelor de anxietate atunci când este combinat cu meditația. 

Îmbunătățește nivelul zahărului din sânge și circulația – cercetările au concluzionat că meditația din timpul mersului are un efect pozitiv asupra nivelului zahărului din sânge și asupra circulației la persoanele cu diabet zaharat de tip 2. 

Ameliorează depresia – este important să rămâi activ, mai ales pe măsură ce îmbătrânești. Exercițiile fizice regulate ajută la creșterea nivelului de fitness și la îmbunătățirea stării de spirit, ambele fiind expuse riscului de scădere la adulții în vârstă. 

Îmbunătățește starea de spirit și somnul – o plimbare în natură poate contribui semnificativ la starea dumneavoastră de echilibru. Potrivit unui studiu din 2018, persoanele care au mers timp de 15 minute într-o pădure de bambus au prezentat îmbunătățiri ale dispoziției, nivelului de anxietate și tensiunii arteriale. Mai mult decât atât, mersul pe jos poate ajuta la îmbunătățirea flexibilității și la reducerea tensiunii musculare. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie