Un studiu de la Harvard arată că cititul cărților de ficțiune sporește abilitățile verbale

Cercetări recente în neuroștiințe sugerează că cititul, dar în special ficțiunea literară, îi ajută pe oameni să dezvolte empatia, teoria minții, gândirea critică și abilitățile verbale. Potrivit specialiștilor, când citim, perfecționăm și întărim mai mulți mușchi cognitivi diferiți, care formează, de fapt, rădăcina EQ. 

Inteligența emoțională joacă un rol important la locul de muncă. Astfel, lectura este chiar activitatea care poate dezvolta calitățile, trăsăturile și caracteristicile acelor angajați pe care organizațiile speră să-i atragă și să-i rețină. 

Cercetările publicate în Journal of Education for Business arată că managerii acordă o atenție specială abilităților de comunicare și abilităților analitice atunci când examinează un angajat. Și, deși nu este un studiu științific, o analiză a 943.008 oferte de locuri de muncă la nivel de piață dintr-o varietate de surse a constatat că majoritatea angajatorilor caută candidați care știu să comunice bine cu ceilalți. 

Mai mult decât atât, un studiu efectuat în 2009, a măsurat efectele practicării yoga cu beneficiile obținute de pe urma lecturii de ficțiune. În urma acestuia, cercetătorii au constatat că cele 30 de minute dedicate cititului au scăzut tensiunea arterială, ritmul cardiac și sentimentele de suferință psihologică la fel de eficient ca yoga și consumul de umor. 

O altă cercetare pe termen lung care a vizat 3.635 de participanți adulți pe o perioadă de 12 ani, a constatat că cei care obișnuiau să citească cărți și-au lungit durata de viață cu aproximativ 2 ani mai mult decât cei care nu citeau deloc. Studiul a concluzionat, de asemenea, că persoanele care dedică în jur de 6 ore cititului în fiecare săptămână au șanse de 23 la % să trăiască mai mult comparativ cu ceilalți.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie