Cum poți trata durerea de cap de la refluxul gastroesofagian?

Durerile de cap care apar împreună cu simptomele gastro-intestinale, cum ar fi refluxul de acid, au fost studiate din vremuri străvechi, însă nici până astăzi specialiștii nu au putut oferi răspunsuri definitive despre cauza acestor simptome.

Comunicarea dintre intestin și creier are loc printr-o cale numită în mod obișnuit axa intestin-creier, ce cuprinde sistemul nervos enteric din tractul gastro-intestinal și sistemul nervos central, care cuprinde creierul și măduva spinării.Nu este clar dacă refluxul de acid provoacă în sine dureri de cap sau dacă durerile de cap pot provoca de acesta, însă ambele simptome însoțesc adesea afecțiuni gastro-intestinale și alte probleme de sănătate. 

Aflați tratamentele și cauzele care stau la baza durerilor de cap de la refluxul acid, inclusiv modificările dietetice și de stil de viață care vă pot ameliora simptomele. Un lucru important este acela de a nu vă așeza după ce luați masa. Poziția verticală vă poate ajuta să păstrați acidul în stomac. 

Medicii recomandă să vă acordați cel puțin 3 ore după ce ați mâncat înainte de a vă culca, lucru care ajută la reducerea refluxului acid, precum și a oboselii care rezultă din durerea de cap. Consumul în cantități mai mici, mai ales noaptea, poate ajuta, de asemenea, la grăbirea procesului digestiv, reducând refluxul de acid. 

Pentru cei care nu știu, produsele cu nicotină, cum ar fi țigările și dispozitivele electronice cu vapori pot relaxa mușchiul sfincterului esofagian inferior, permițând acidului să se deplaseze în sus. Reducerea sau eliminarea nicotinei poate ajuta la reducerea refluxului acid și a cefaleei.

Totodată, consumul de alcool este o altă cauză potențială atât a refluxului de acid, cât și a cefaleei. Băuturile alcoolice pot declanșa arsuri la stomac, iar mahmureala provoca dureri de cap, greață și vărsături.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie