Cinci porții pe zi de fructe și legume reduc riscul de deces timpuriu

Cercetătorii au analizat datele a peste 2 milioane de oameni și au constatat că un aport de aproximativ cinci porții de fructe și legume pe zi a fost asociat cu cel mai mic risc de deces timpuriu. 

Astfel, comparativ cu persoanele care consumau două porții de fructe și legume pe zi, cei cei cu cinci porții aveau un risc cu 13% mai mic de deces din toate cauzele, un risc cu 12% mai mic de deces din cauza bolilor de inimă și accident vascular cerebral, un risc cu 10% mai mic de deces prin cancer și un risc cu 35% mai mic de deces prin boli respiratorii, cum ar fi boala pulmonară obstructivă cronică. Cu toate acestea, potrivit unui articol publicat de WebMD, consumul a mai mult de cinci porții de fructe și legume pe zi nu a oferit beneficii suplimentare.

De asemenea, specialiștii au descoperit că nu toate fructele și legumele prezintă aceleași beneficii. Potrivit studiului, legumele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, salata verde și varza, dar și fructele și legumele bogate în betacaroten și vitamina C, precum citricele, fructele de pădure și morcovii au fost benefice, însă legumele cu amidon, precum mazărea și porumbul, sucurile de fructe și cartofii nu sunt asociate cu un risc mai mic.

Cercetătorii sunt de părere că nu toate fructele și legumele oferă același grad de beneficii, chiar dacă recomandările dietetice actuale tratează în general toate tipurile de fructe și legume, inclusiv legumele amidon, sucurile de fructe și cartofii, la fel.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie