Medicii recomandă consumul semințelor de floarea soarelui

Chiar dacă poate părea un obicei dezgustător pentru unii, consumul de semințe de floarea-soarelui poate fi o metodă excelentă pentru corpul tău de a asimila un conținut bogat ridicat de vitamina E. De asemenea, la fel ca în cazul nucilor, semințele de floarea-soarelui furnizează proteine pe bază de plante, fibre și grăsimi nesaturate sănătoase.

Potrivit nutriționiștilor, semințele de floarea-soarelui pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale, a colesterolului și a zahărului din sânge, datorită conținutului bogat în vitamina E, magneziu, proteine și acizi grași linoleici, În plus, unele studii leagă semințele de floarea soarelui de multe alte beneficii. 

Într-un studiu efectuat pe un eșantion format din peste 6.000 de adulți, participanții care au raportat consumul de semințe de cel puțin cinci ori pe săptămână au înregistrat creșteri ale nivelului de proteine cu 32% față de restul persoanelor care nu au consumat.

În plus, semințele de floarea-soarelui sunt bogate în acizi grași nesaturați, dar mai ales în acid linoleic, pe care organismul îl folosește pentru a produce un compus asemănător hormonilor care relaxează vasele de sânge, promovând scăderea tensiunii arteriale. 

De asemenea, unele studiile sugerează, că adăugarea semințelor de floarea-soarelui în alimente de panificație, poate ajuta la scăderea efectului carbohidraților asupra zahărului din sânge. Proteinele și grăsimile semințelor încetinesc ritmul digestiv, permițând, astfel, o eliberare mai treptată a zahărului din carbohidrați. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie