Cât de sănătoase sunt produsele din foietaj?

Produsele din foietaj sunt un tip distinct de produse de patiserie care prezintă straturi de aluat acoperit cu unt rulat și împăturit unul peste celălalt. Medicii nu recomandă consumul acestora, deoarece sunt bogate în calorii și grăsimi.

Foietajul conține circa 158 de calorii și reprezintă aproximativ 8% din aportul zilnic recomandat de 2.000 de calorii, mult mai mult decât ceea ce oferă alte produse de patiserie. De asemenea, produsele vin cu un conținut bogat în grăsimi, astfel că fiecare porție de foietaj conține 11 g de grăsime vegetală, dintre care doar doua grame provin din grăsimi saturate, care vă pot crește riscul de colesterol ridicat. 

La fel ca în cazul altor tipuri de produse de patiserie, foietajul este bogat în carbohidrați, principala sursă de energie a corpului tău, însă, din păcate, niciunul dintre carbohidrații din foietaj nu conține fibre care să ajute la stabilirea senzației de sațietate, la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la protejarea sănătății digestive. Totodată, produsele de patiserie nu sunt o sursă bună de vitamine și minerale, astfel că oferă doar 4% din aportul zilnic recomandat de fier. 

Atâta timp cât nu ai dezvoltat un obicei de a consuma produse de patiserie în fiecare zi, nu există niciun rău să te răsfeți cu o prăjitură sau cu ștrudele din foietaj. O dietă sănătoasă este echilibrată, astfel încât, dacă obișnuiți să aveți o alimentație sănătoasă, vă puteți bucura de produse de patiserie din când în când. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie