Sucul de varză poate fi un remediu natural împotriva ulcerelor

Ulcerele sunt răni care se pot dezvolta în diferite părți ale corpului și afectează între 2,4-6,1% din populația lumii. Cea mai cunoscută formă de ulcer se formează în mucoasa stomacului și creează dezechilibru digestiv din cauza unor bacterii numite helicobacter pylori.

Alte cauze frecvente includ stresul, fumatul, consumul excesiv de alcool și utilizarea excesivă a medicamentelor antiinflamatoare, cum ar fi aspirina și ibuprofenul. Tratamentul anti-ulcer convențional se bazează de obicei pe medicamente care pot provoca reacții adverse, printre care durerile de cap și diareea, motiv pentru care interesul cade mai mult asupra remediilor alternative.

Varza este un remediu popular pentru ulcer, iar medicii îl folosesc de zeci de ani, cu mult înainte să apară antibioticele pentru a ajuta la vindecarea ulcerelor de stomac. Este o legumă cu un conținut bogat în vitamina C, un antioxidant care ajută la prevenirea și tratarea infecțiilor cu bacteriile pylori, cea mai frecventă cauză a ulcerului de stomac.

Potrivit unui studiu aplicat pe un eșantion de 13 oameni afectați de ulcer la nivelul stomacului și al tractului digestiv superior au primit aproximativ un litru de suc de varză proaspăt pe parcursul zilei. Potrivit rezultatelor, după 7-10 zile de tratament, participanții s-au vindecat complet într-un proces de 6 ori mai rapid față de tratamentele convenționale pe baza de medicamente.

Cu toate acestea, cercetătorii nu au identificat cu exactitate compușii care ajută la recuperare. Mai mult, niciunul dintre studiile timpurii nu a avut o anumită procedură, astfel că certitudinea potrivit căreia sucul de varză este cel care a produs efectul nu poate fi dovedită momentan. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie