Sezonul alergiilor se anunță mai lung și mai puternic anul acesta

Experții sunt de părere că anotimpurile predominante alergiilor devin tot mai lungi, motiv fiind schimbările climatice care introduc și răspândesc o cantitate mai mare de polen în aer. Astfel, persoanele cu alergii sunt sfătuite să poarte ochelari de soare, să facă duș regulat după ce au petrecut timp în aer liber și să evite aerisirea încăperilor prin intermediul ferestrelor deschise. 

Potrivit specialiștilor, aceasta este o veste proastă pentru persoanele cu alergii sezoniere, iar situația este puțin probabil să se îmbunătățească până când clima nu încetează să se încălzească. 

Rezultatele unui cercetări recente au constatat că sezonul polenului a crescut cu 20 de zile anual între 1990 și 2018, iar concentrațiile de polen sunt tot mai alergenice, având un impact mai mare asupra sănătății respiratorii în deceniile următoare.

În acest context, cercetătorii spun că măștile împotriva răspândirii de COVID-19 ajută persoanele cu alergii, deoarece filtrează polenul într-o oarecare măsură. Medicii sugerează persoanele predispuse alergiilor să aibă o atenție sporită și să-și păstreze măștile mereu curate, îndepărtându-le într-un mod corespunzător. 

Pe de altă parte, persoanele care suferă de alergii interioare, cum ar fi părul animalelor de companie sau acarienii din praf, se pot confrunta cu cazuri mai grave din cauza comenzilor la domiciliu din acest an.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie