Oregano ajută la combaterea bacteriilor și la reducerea inflamației

Oregano este o plantă de bază în multe bucătării din întreaga lume, dar mai ales în gastronomia italiană. Deși este utilizat în mod obișnuit în cantități mici, oregano conține unele substanțe nutritive importante, astfel că o singură linguriță poate satisface aproximativ 8% din necesarul zilnic de vitamina K. De asemenea, ajută la combaterea bacteriilor și la reducerea inflamației.

Mai multe studii au descoperit că oregano, atât sub formă de ulei, cât și sub formă de plantă uscată, are un conținut ridicat de antioxidanți, compuși care ajută la combaterea daunelor cauzate de radicalii liberi din organism.

Uleiul de oregano este bogat în carvacrol și timol, doi antioxidanți care pot ajuta la prevenirea deteriorării celulelor cauzate de radicalii liberi, iar în combinație cu alte alimente cu un conținut ridicat de antioxidanți, cum ar fi fructele și legumele, oregano vă poate îmbunătății vizibil sănătatea. 

Un alt studiu a constatat că oregano a fost eficient în combaterea a peste 23 de specii de bacterii, iar pe baza unei cercetări care a comparat activitatea antimicrobiană a acestuia, alături de uleiul de salvie și cimbru, extrasul din oregano a ocupat locul 2. 

Cercetările actuale se limitează la studiile de laborator, însă sunt necesare cercetări suplimentare pentru a determina modul în care aceste rezultate ar putea afecta oamenii.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie