Ciupercile sunt alimente cu un raport scazut in calorii, dar cu un continut bogat in nutrienti. Incarcate cu multe vitamine, minerale si antioxidanti care stimuleaza sanatatea, ciupercile ar trebui sa faca parte din dieta de zi cu zi a fiecaruia dintre noi. De exemplu, ciupercile crescute cu expunere la lumina ultravioleta sunt o sursa bogata in vitamina D, o componenta importanta pentru sanatatea oaselor si a sistemului imunitar.
Potrivit medicilor, nu poti da gres niciodata cu ciupercile. Sunt lipsite de grasimi si cu continut scazut de sodiu. Sunt, de asemenea, ambalate cu fibre, vitamine si minerale. Beneficiile nutritionale variaza in functie de tipul de ciuperca, dar, in general, acestea reprezinta o sursa buna de nutrienti.
Antioxidantii ajuta la protejarea organismului impotriva deteriorarii radicalilor liberi care pot provoca afectiuni precum boli de inimă si cancer. De asemenea, ciupercile va protejeaza impotriva deteriorarii cauzate de imbatranire si va stimuleaza sistemul imunitar.
Ciupercile sunt bogate in vitamine B, iar aceasta combinatie de riboflavina, niacina si acid pantotenic ajuta la protejarea sanatatii inimii. Riboflavina este buna pentru celulele rosii din sange, iar niacina este buna pentru sistemul digestiv si pentru sanatatea pielii. Acidul pantotenic este bun pentru sistemul nervos si ajuta organismul sa produca hormonii de care are nevoie.
Daca nu aveti o dieta bogata in diferite soiuri de ciuperci, medicii recomanda cu incredere sa le exploatati gustul si beneficiile. Experimentati diferite retete si adaugati corpului nutrientii de care are nevoie.