Copiii cu eczeme sunt mai predispusi sa dezvolte dificultati de invatare

Eczema, denumita in termeni medicali dermatita atopica, este o afectiune cronica care provoaca mancarimi si pete la nivelul pielii. Este intalnita frecvent la copii, insa poate aparea si la adulti. Potrivit medicilor, aceasta afectiune apare periodic si se manifesta mai frecvent la persoanele care sufera de astm si febra. 

Un studiul a analizat date despre mai mult de 2.000 de copii cu eczeme pe o perioada de 10 ani. Cercetatorii sunt de parere ca motivele conexiunii nu sunt clare, dar este posibil ca mancarimea cronica sa contribuie la un somn nelinistit si la distragerea atentiei asupra capacitatii de a invata. 

Cu putin peste 8% dintre participantii studiului au raportat o dizabilitate de invatare diagnosticata, ceea ce ii face sa fie de doua ori mai inceti in procesele cognitive decat ceilalti copii. Aproximativ 9% dintre copiii cu dezabilitati de invatare au avut eczeme severe, comparativ cu cei lipsiti de aceasta afectiune. Nu exista leac impotriva eczemelor, insa tratamentul si ingrijirea de sine pot ameliora senzatia de mancarime si pot preveni focarele. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie