Din ce este facuta branza Feta?

Feta este o branza cu o textura cremoasa si aromata, tratata in salamura si des folosita in bucataria greceasca si mediteraneana. Multi o folosesc in salate, in sandvisuri sau chiar pe platouri, alaturi de alte bunatati din branza sau preparate din carne. 

Totusi, s-ar putea sa va intrebati din ce tip de lapte este facuta branza feta. In mod traditional, feta este fabricata din lapte de oaie 100%, dar in unele regiuni, cum ar fi in Uniunea Europeana, producatorii adauga un continut de pana la 30% lapte de capra. Acest tip de branza se obtine prin adaugarea de bacterii lactice pentru a initia fermentarea laptelui, iar ulterior, enzimele de cheag sunt adaugate pentru a separa continutul solid de lapte de zer.

Odata ce casul este complet separat de zer, este taiat in blocuri si depozitat in forme similare. Dupa 24 de ore, blocurile feta sunt scoase din forme, sarate si plasate in recipiente din lemn sau metal pentru procesul de imbatranire. Cateva zile mai tarziu, blocurile de branza sunt plasate in alte recipiente cu saramura lichida, acolo unde trebuie sa stea imbibate pentru cel putin doua luni. 

Desi exista nelamuriri in ceea ce priveste tipul de lapte folosit in procesul de crearea al branzei feta, indiferent de tipul de lapte folosit, fie ca e de oaie sau capra, acestea prezinta multe asemananri, insa cel mai important este faptul ca ambele branzeturi sunt surse bune de proteine, calci si grasimi sanatoase. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie