Cat de sanatos este sucul concentrat?

Bauturile concentrate din fructe sunt tot mai populare, sucurile de portocale reprezentand peste 41% din piata mondiala din acest segment. Insa aceste bauturi sunt sanatoase doar daca sunt facute din fructe si legume 100%, fara aditivi precum zaharul sau sarea adaugata. 

De exemplu, un pahar de 120 ml de suc de portocale preparat asigura 280% din valoarea zilnica a vitaminei C, iar sucul de morcovi din concentrat 100% este o sursa bogata de provitamina A. Aceste bauturi contin compusi benefici din plante precum carotenoizi, antociani si flavonoizi, asociati cu numeroase beneficii pentru sanatate in ceea ce priveste riscul redus al bolilor de inima sau scaderea inflamatiei.

Datorita concentratiei bogate in vitamina C si antioxidanti, care pot favoriza sanatatea pielii si pot incetini efectele vizibile ale imbatranirii, s-a demonstrat ca beta-carotenul din morcovi si rosii pot reduce inflamatia de la nivelul pielii. 

In cazul in care cumparati sucuri concentrate doar pentru potential nutritiv, ar fi mai indicat sa mancati fructele in starea lor naturala, deoarece acestea sunt lipsite de fibra pe care o ofera fructele intregi. 

Sa nu uitati un lucru important si acela ca bauturile concentrate pe baza de fructe contin adesea mai multi carbohidrati si calorii pe portie decat fructul in sine, deoarece strivirea necesita mai multe fructe decat s-ar consuma in mod normal. 

Chiar si cele mai sanatoase sucuri ar trebui consumate cu moderatie, deoarece indulcitorii folositi adesea contribuie la surplusul de calorii. Este demn de remarcat faptul ca un aport zilnic de bauturi indulcite prezinta un risc crescut de cancer. Desi sunt necesare cercetari suplimentare, este o idee buna sa va limitati consumul de bauturi indulcite, chiar si cele pe baza de fructe intr-o proportie de 100%. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie