Cat de mult Omega-3 ar trebui sa consumam pe zi?

Acizii grasi omega-3 au multe beneficii pentru sanatate, iar cel mai bun mod de a-i obtine este prin consumul de peste gras cel putin de doua ori pe saptamana. Puteți obtine, de asemenea, omega-3 din nuci sau seminte precum cele de in. 

Deocamdata nu exista o cota zilnica oficiala recomandata pentru acidul eicosapentaenoic (EPA) si acidul docosahexaenoic (DHA), insa majoritatea organizatiilor din domeniul sanatatii sunt de parere ca un total de  250-500 mg sunt suficiente pentru ca adultii sa isi mentina starea generala de sanatate. 

Pentru cei mai putin cunoscatori, acizii grasi omega-3 contribuie substantial la combaterea bolilor de inima si a cancerului, reduce depresia si anxietatea. Astfel, potrivit unui studiu care a monitorizat 11.000 de persoane luand cate o doza de 850 mg de EPA si DHA combinate in fiecare zi timp de 3,5 ani, participantii au experimentat o reducere de 25% a infarcturilor si o reducere de 45% a mortii subite. 

Studiile sugereaza ca persoanele care consuma doze mai mari de omega-3, adica valori intre 200-2.200 mg pe zi, pot reduce simptomele depresiei si anxietatii, iar in cazul unor tulburari psihice si de dispozitie, un supliment cu cantitatii mai mari de EPA poate fi optim. 

De asemenea, specialistii au legat un aport ridicat de peste gras cu un risc redus de cancer de san, prostata si colon, insa studiile nu au confirmat aceasta teorie. Cu toate acestea, se stie ca organismul functioneaza cel mai bine avand un raport echilibrat de omega-3 si omega-6. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie