Potrivit unui studiu efectuat de cercetatori de la Universitatea din Maryland, sforaitul regulat la copii ii face mai predispusi sa dezvolte probleme de comportament si dizabilitati de invatare, din cauza pierderilor de materie cenusie din creier. Specialistii ii sfatuiesc pe parinti sa se asigure ca cei mici beneficiaza de tot confortul in timpul somnului, chiar daca asta poate include o camera intunecata si lipsita de zgomote.
Privind scanarea RMN a mai mult de 10.000 de copii cu varste cuprinse intre 9 și 10 ani, specialistii au raportat ca cei care sforaiau noaptea de mai mult de trei ori pe saptamama aveau substanta cenusie mai subtire in regiunile lobilor frontali, dar si in zonele din creier responsabile pentru controlul impulsurilor si de rationamente superioare.
O modalitate de a minimiza aceste perturbari ale somnului este de a crea bariere sonore si vizuale intre paturile copiilor, astfel ca faceti cateva permutari si asezati paturile cat mai departe unul de celalalt. De asemenea, utilizati separatoare sau perdele intre paturi pentru a crea bariere vizuale, iar pentru absorbtia zgomotului interior, puteti lua in considerare in considerare acoperirea podelei cu cat mai multe covoare.
Desi acestea nu vor elimina in totalitate zgomotele, pot ajuta foarte mult la mentinerea intreruperii somnului la minimum. Crearea barierelor vizuale intre paturi are si avantajul suplimentar de a ajuta copiii mai mari sa se simta ca si cum ar avea propriul spatiu in camera.