Vitamina C poate ajuta la combaterea acneei

Acneea este o afectiune comuna la nivelul pielii care poate provoca cosuri si ingrasarea tenului. In dorinta de a combate sau de a ameliora aspectul inestetic, multi oameni se orienteaza spre cremele topice, medicamente, alimente si suplimente. 

Vitamina C este un compus frecvent adaugat in continutul multor produse de ingrijire a pielii care pretind sa o trateze. Cunoscuta sub numele de acid ascorbic, vitamina C se dizolva in apa si pare sa ofere efecte benefice pentru sanatatea pielii, insa ajuta si la combaterea acneei?

Fiind un puternic antioxidant, vitamina C ajuta la neutralizarea radicalilor liberi, acei compusi instabili care pot deteriora celulele corpului in timp, cand nivelurile devin prea mari in organism. Printre alti factori, dieta, stresul, fumatul, razele ultraviolete si poluarea pot afecta considerabil sanatatea pielii. Acest nutrient joaca un rol esential in protejarea, vindecarea si regenerarea pielii. In plus, fata de eruptii, acneea lasa cicatrici postinflamatorii si leziuni ale pielii. 

Cu toate ca un aport ridicat de alimente bogate in vitamina C poate ajuta la alte aspecte ale sanatatii pielii, nici o cercetare nu leaga vitamina C de nivelurile reduse de acnee. Cu toate acestea, cercetarile sugereaza ca aplicarea topica a vitaminei C poate fi utila si poate tine in control extinderea acesteia. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie