Cat de important este aportul zilnic de calorii pentru pierderea sau cresterea in greutate?

Nu exista un raspuns clar, deoarece organismul este infleuntat de o serie de factori, inclusiv varsta, inaltimea, nivelul de activitate, metabolismul si altele. Pentru persoanele care vor sa piarda din greutate, regula generala zice ca trebuie sa reduca aportul de calorii cu 500 de calorii mai putine decat are nevoie corpul pentru a mentine greutatea actuala. Potrivit specialistilor, cu acest truc puteti pierde pana la un kilogram pe saptamana. 

Dupa cum se stie, caloriile ofera corpului energia de care are nevoie, astfel ca pentru cei care vor sa adauge cateva kilograme la greutatea actuala, trebuie sa creasca aportul de calorii. In sens contrar, persoanele care vor sa isi contureze talia trebuie sa foloseasca mai multe calorii decat consuma. Acestea fiind spuse, reducerea aportului de calorii fara a lua in alimentele pe care obisnuiti sa le consumati nu este, de obicei, o metoda eficienta pentru a slabi. De exemplu, alegerea mai multor alimente bogate in nutrienti poate oferi corpului mai multe beneficii decat in cazul in care dieta zilnica se bazeaza pe produse cu un continut sarac in nutrienti. 

S-a demonstrat ca o serie de modificari de la nivelul alimentatiei si, totodata, de la nivelul stilului de viata contrubuie la pierderea in greutate. Cresterea aportului de proteine va poate stimula metabolismul, combate pofta si reduce semnificativ pofta de mancare. Acest lucru va poate ajuta sa pierdeti sau sa cresteti in greutate. 

O alta schimbare benefica pe care o putetii face este sa eliminati caloriile din zahar. Este important sa evitati bauturile racoritoare zaharate, in special, si sucurile de fructe, deoarece zaharul din lichide reprezinta factorul care destabilizeaza, de obicei, dietele occidentale.

Un alt truc foarte simplu care ajuta la pierderea in greutate este consumul de apa. Potrivit studiilor, apa potabila poate creste numarul de calorii pe care le ardeti pana la 90 de minute. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie