Adevarul din spatele dietelor de detoxifiere

In ultimul timp, dietele de detoxifiere sunt mai populare ca niciodata, lucru usor observabil la o prima accesare pe internet. Aceste regimuri alimentare sunt, in general, interventii dietetice pe termen scurt menite sa elimine toxinele din organism. In acest sens, o dieta folosita pentru detoxifiere implica o perioada de post, urmata de un regim strict pe baza de fructe si legume, sucuri naturale si multe lichide, in special apa. 

De cele mai multe ori, detoxifierea include, de asemenea, ierburi, ceaiuri, suplimente pentru curatarea colonului sau clisme. Unii medici recomanda aceste diete alimentare de cateva ori oe an, sustinand ca este o modalitate prin care se poate stimula ficatul pentru a scapa de toxine, insa mecanismele prin care functioneaza nu sunt, de asemenea, clare in totalitate. De fapt, exista putine dovezi care sa indice ca dietele de detoxifiere elimina toxinele din organism. 

Unele persoane declara ca se simt mai concentrate si mai energice atat in timpul, cat si dupa regimul de detoxifiere. Cu toate acestea, efectele benefice de pe urma acetor regimuri se pot datora pur si simplu eliminarii alimentelor procesate, a alcoolului si a altor substante nesanatoase din corp. 

Dietele de detoxifiere pot ajuta la pierderea in greutate pe termen scurt, desi sunt necesare mai multe studii in acest sens. Iar pentru a imbunatatii aspectele vietii legate de o viata sanatoasa, puteti include in dieta zilnica evitarea toxinelor din mediu, exercitii fizice, consumul de alimente nutritive, consumul de apa, limitarea stresului si relaxarea. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie