Top 3 vitamine care pot trata uscaciunea vaginala

Uscaciunea vaginala este o problema comuna care poate afecta femeile la orice varsta. Cu toate acestea, este mai des intalnite la femeile in menopauzei si este adesea cauzata de scaderea nivelului de estrogen. 

Stresul, anxietatea, scaderea fluxului sanguin si deshidratarea sunt cativa alti factori care pot contribui la scaderea lubrifierii. Din fericire, s-a demonstrat ca mai multe suplimente ajuta la prevenirea acestei afectiuni si imbunatatesc lubrifierea. 

S-a demonstrat ca supozitoarele cu vitamina E imbunatatesc lubrifierea si simtomele atrofiei vaginale. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetari despre efectele administrarii vitaminei E ca supliment oral.  

Vitamina D este produsa in celulele pielii ca urmare a expunerii la soare si este bine cunoscuta pentru rolul sau in a mentine sanatatea oaselor, insa studiile arata ca ar putea contribui si la cresterea lubrifierii vaginale. Un studiu efectuat pe 44 de femei aflate in postmenopauza a constatat ca utilizarea unui supozitor de vitamina D zilnic timp de 8 saptamani a scazut semnificativ uscaciunea vaginala. 

Uleiul de catina este un supliment natural derivat din frunzele, semintele si fructele de padure ale plantei cu acelasi nume. Avand un continut bogat in acizi grasi esentiali, cum ar fi acidul linolic, uleiul care poate intari bariera pielii si protejeaza impotriva pierderii de apa. 

Potrivit unui studiu aplicat pe un esantion de 116 femei aflate in postmenopauza, cu uscaciune vaginala, consumul a 3 grame de ulei de catină zilnic timp de 3 luni a dus la imbunatatiri semnificative ale tesutului vaginal. Totodata, uleiul poate ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor, la stimularea regenerarii tesuturilor si la cresterea productiei de colagen, o proteina structurala care confera rezistenta si elasticitate pielii. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie