Dietele alimentare nesanatoase pot afecta nivelurile de estrogen

Potrivit specialistilor, dominatia estrogenului este o afectiune care presupune un nivel ridicat al hormonului sexual estrogen si poate fi legata de mai multe probleme legate de sanatate, printre care se enumera mai multe tipuri de cancer la san, ovarian sau sindromul ovarului polichistic. 

Studiile au demonstrat ca anumite diete alimentare pot fi asociate cu niveluri mai ridicate de estrogen in organism, in timp ce un regim care se bazeaza pe anumite produse pot ajuta la scaderea nivelului de estrogen. In acest context, este de mentionat ca anumite tipare dietetice pot duce la afectiuni, precum supraponderalitatea si obezitatea, care, la randul lor, cresc nivelul estrogenului din organism.

De exemplu, la baza multor cercetari, dietele care contin aporturi mari de carne rosie, alimente procesate, dulciuri, lactate si cereale rafinate sunt asociate cu niveluri mai ridicate de estrogen, dar si cu riscuri crescute de obezitate. Astfel ca prin revizuirea mai multor studii, s-a constatat ca un model alimentar bazat pe alimentele enumerate mai sus prezinta un risc de circa 14% de cancer mamar, in schimb, o dieta bazata pe fructe si legume a fost asociata cu un risc redus de pana la 18%. 

Totodata, este de mentionat si faptul ca dupa menopauza, odata ce ovarele nu mai produc estrogen, tesutul adipos devine sursa principala de estrogen in cazul femeilor, motiv pentru care persoanele ajunse la postmenopauza se confrunte cu obezitatea si cu riscul de a dezvolta cancer la san. De asemenea, femeile care se incadreaza in aceasta categorie si care urmeaza obiceiuri alimentare nesanatoase se pot confrunta si cu alte afectiuni cronice. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie