Dependenta de ciocolata a fost studiata de peste 25 de ani

Ciocolata este un produs realizat de pe urma prelucrarii boabelor de cacao, proces care dateaza de mii de ani. Consumata in diferite moduri, ciocolata este considerata, fara indoiala, unul dintre cele mai populare alimente, fapt pentru care unii se intreaba daca poate crea dependenta. 

Cu toate ca este vazut, chiar si de cei mai  buni specialisti, ca fiind un subiect controversat, un numar tot mai mare de studii au ca obiectiv de cercetare tratarea dependentelor alimentare. Acestea influenteaza functionalitatea creierului si ale sistemului nervos, la fel ca si in cazul depedentei de droguri. De asemenea, ar putea provoca comportamente similare cu cele cauzate de alte dependente si poate aparea atunci cand anumite alimente sau substante nutritive declanseaza in mod repetat sistemul de recompense al creierului. 

Cercetatorii de la Universitatea Yale au creat un instrument pentru a masura dependenta de alimente si pentru a evalua gradul de dependenta, fiind, totodata, unul dintre cele mai utilizate instrumente de pana acum in acest domeniu. 

Se pare ca rezultatele unui studiu realizat pe un esantion care a inclus mai mult de 500 de persoane adulte, au concluzionat ca ciocolata este unul dintre cele mai problematice alimente care provoaca dependenta. In acelasi context, o alta cercetare, dar care a avut ca respondenti 100 de copii afectati de supraponderabilitate, a clasificat ciocolata ca fiind singurul aliment care porduce dependenta atunci cand se uitilizeaza cantarul.

Potrivit studiilor, dependenta de ciocolata se studiaza de mai bine de 25 de ani, iar in ciuda eforturilor depuse in acest sens, oamenii de stiinta considera ca intr-o cercetare nu este suficient sa te bazezi pe date subiective auto-raportate, ca in cazul celor obtinute pe urma instrumentului YFAS si ca este necesara o intelegere mai profunda pentru a diagnostica afectiunea si pentru a o trata pe deplin. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie