Cum poti trata in mod natural o muscatura de paianjen acasa

In multe cazuri, muscaturile de paianjen pot fi tratate acasa. Desi fiecare specie de paianjen injecteaza venin pentru a-si paraliza prada, cantitatea de venin nu este suficient de puternica pentru a actiona ca o toxina la om. 

Daca sunteti muscat de o specie de paianjen cu venin mai putin toxic, remediile casnice pentru muscaturi pot reduce durerea, disconfortul si pot accelera vindecarea. Pentru reactii mai severe, puteti utiliza aceleasi remedii dupa ce ati fost tratat medical. Este putin probabil ca muscaturile sa provoace mai mult de o iritare minora, cu exceptia cazului in care sunteti alergic.

Cand descoperiti o muscatura usoara de paianjen, spalati mai intai zona cu apa si sapun pentru a indeparta orice urma de venin, murdarie sau bacterii care ar putea patrunde in sange prin rana. Puteti folosi o compresa rece sau o punga de gheata linistitoare si puteti aplica un bandaj pentru a proteja rana. Inainte de a acoperi muscatura, luati in considerare utilizarea unei creme medicamentoase fara prescriptie medicala, cum ar fi crema de hidrocortizon pentru a ajuta la inlaturarea mancarimii  sau unguent triplu cu antibiotice pentru a stopta infectia si pentru a ajuta la reducerea durerii. 

Remediile naturale, cum ar fi uleiurile esentiale din aloe vera, lavanda, trandafir, bergamota sau musetel, pot ajuta, de asemenea, la ameliorarea iritatiei si a altor simptome.

Chiar daca aveti o muscatura mai usoara de la un paianjen neveninos, este important sa consultati un medic daca aveti o reactie alergica, mai ales daca intampinati probleme de respiratie, de inghitire sau daca aveti palpitatii cardiace.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie