Bananele te pot ajuta sa dormi mai bine?

Insomnia este o tulburare de somn caracterizata prin dificultatea de a adormi sau de a ramane adormit, care duce de obicei la somnolenta in timpul zilei, letargie si sentimente generale de rau. Bananele contin o serie de nutrienti care pot ajuta la imbunatatirea somnului si relaxarii, iar cercetarile par sa sugereze ca ideea ar putea fi sustinuta de unele stiinte. 

O banana de dimensiuni medii contine aproximativ 34 mg de magneziu sau 8% din valoarea zilnica. In primul rand, magneziul ajuta la mentinerea unui ciclu circadian normal, responsabil pentru mentinerea perioadelor adecvate de somn si veghe. In plus, studiile arata ca suplimentarea cu 500 mg de magneziu zilnic poate creste productia de melatonina si reduce nivelurile de cortizol, cunoscut sub numele de hormonul stresului. 

Melatonina este un hormon produs in timpul ciclului de somn care va poate oferi un somn mai sanatos. De asemenea, ajuta la reducerea timpului necesar adormirii si poate creste timpul de somn. Mai mult, consumul scazut de magneziu este asociat cu un somn foarte scurt, care se caracterizeaza prin perioade de odihna mai scurte de 5 ore. Astfel, consumand o banana inainte de culcare, puteti profita de efectele magneziului.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie