Top 3 cele mai sanatoase gustari sarate

Oamenii considera in mod natural gustarile sarate destul de placute, motiv pentru care majoritatea prefera sa le savureze din cand in cand, in timpul activitatilor zilnice sau in fata televizorului. 

Consumul unei gustari sarate ocazionale este perfect sanatoasa pentru majoritatea oamenilor, insa este posibil ca unii sa fie nevoiti sa-si limiteze aportul de sare pentru a gestiona anumite afectiuni medicale, inclusiv boli de rinichi si hipertensiune arteriala. 

In timp ce alimentele sarate pot face parte din dieta oricui, medicii recomanda evitarea alimentelor procesate excesiv si cu un adaos ridicat de sare precum mancarea de tip fast-food, chipsuri aromate, mac si branza. Din fericire pentru iubitorii de sare, pentru a-si satisface pofta intr-un ritm sanatos, exista diverse gustari sarate si nutritive. Iata cateva optiuni:

Chipsuri din cartofi dulci facuti acasa: consumul in exces de alimente prajite, cum ar fi chipsurile de cartofi, nu este bun pentru sanatatea si poate creste riscul anumitor boli, insa din fericire, exista alternative mai sanatoase. Coacerea chipsurilor din cartofi dulci la foc mic va avea ca rezultat chipsuri crocante, de casa, care va vor satisface pofta de sare. Feliati cartofii dulci in rondele subtiri, acoperiti-le cu ulei de masline, apoi presarati-le cu sare de mare si coaceti-le la 121 grade Celsius timp de 2 ore, intorcandu-le pe o parte si pe cealalta.  

Masline: sunt o alegere perfecta daca sunteti in cautarea unei gustari sarate care sa ofere beneficii nutritionale. Cercetarile arata ca maslinele sunt ambalate cu compusi fenolici, inclusiv secoiridoide, verbascoside si flavonoide. Compusii fenolici sunt antioxidanti care ajuta la protejarea celulelor de daunele oxidative si inflamatii. Puteti asocia masline cu niste branza pentru o gustare sarata cu continut scazut de carbohidrati. 

Nuci macadamia sarate: sunt combinatia perfecta dintre o textura cremoasa, crocanta si un gust sarat. Fiind bogate in special in mangan, un mineral esential pentru sanatatea oaselor, metabolismului, sistemelor nervoase si functiei hormonului de reproducere, nucile de macadamia actioneaza ca un antioxidant, protejand celulele corpului de daune. Puteti combina nucile cu diferite fructe pentru a obtine un gust echilibrat de dulce si sarat. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie