Noul tratament artritic poate reduce durerea fara interventie chirurgicala

Artrita este una dintre principalele cauze ale durerii asociate articulatiilor pentru oamenii din intreaga lume. Cu toate acestea, exista o procedura nechirurgicala promitatoare care ar putea ameliora durerea timp de cel putin 12 luni. Se pare ca acest tratament asigura in mod eficient ameliorarea durerii atat pe moment, cat si pe termen lung. 

Artrita se poate caracteriza prin durere si umflaturi la nivelul articulatiilor corpului dupa ce cartilajul se deterioreaza din cauza utilizarii excesive. De asemenea, provoaca rigiditate, imobilitate si disconfort, care de obicei se agraveaza odata cu varsta. Cand cartilajul se uzeaza, enzimele inflamatorii sunt eliberate, provocand dureri articulare. Exista mai mult de 100 de tipuri de artrita, fiind considerata una dintre cele mai frecvente afectiuni. 

Embolizarea arterei geniculare este o procedura menita sa limiteze enzimele inflamatorii, care dureaza intre 1 si 2 ore pana la finalizare, iar pacientii pot merge casa in aceeasi zi dupa o scurta observatie post-operatorie. 

In timpul acestei proceduri, un cateter de dimensiuni mici, adica un tub subtire realizat din materiale medicale, este directionat din zona inghinala spre vasele de sange ale genunchiului. Particulele mici sunt apoi injectate pentru a bloca o parte din fluxul sanguin, provocand embolizarea genunchiului. Facand acest lucru, markerii inflamatori asociati cu artrita sunt redusi. Astfel, prin minimizarea inflamatiei, cercetatorii pot reduce sau chiar elimina durerea asociata cu aceasta afectiune. 

Cercetatorii au descoperit ca majoritatea persoanelor afectate au indicat un scor al durerii mediu, adica 8 din 10 inainte de procedura. La o saptamana dupa interventie, acestia au indicat in medie 3 din 10. Aproximativ 70% dintre pacienti au raportat o reducere a durerii cu peste 50% la un an dupa procedura. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie