Infectarea cu COVID-19 in timpul sarcinii poate dauna copilului?

Sarcina este un moment unic, dar pe cat poate fi de frumos, pe atat poate fi de stresant. Mintea, in complexitatea sa, se confrunta cu miliarde de intrebari si situatii de ingrijorare sau de usurare, iar cea mai frecvent pusa este aceea cum afecteaza boala copilului in timpul sarcinii. 

Trebuie sa informati intotdeauna medicul daca intampinati orice forma de febra in timpul sarcinii, deoarece anumite virusuri pot afecta sanatatea bebelusului. Exemplele includ: citomegalovirus, varicela-zoster, virusul Zika, rubeola, parvovirus B19 sau chiar HIV. 

cu privire la riscurile sale de anomalii la nastere. In 2020, Organizatia Mondiale a Sanatatii (OMS) a declarat ca focarul global de COVID-19 este „o urgenta de sanatate publica de interes international”. COVID-19 este inca o boala noua care nu a fost bine studiata, ins ase iau toate masurile in acest sens. Nu este pe deplin cunoscut modul in care afecteaza femeile insarcinate si copii in curs de dezvoltare. 

COVID-19 este in principal o boala respiratorie, iar simptomele apar de obicei intre 2 si 14 zile dupa expunerea la noul coronavirus. Controlul si Prevenirea Bolilor remarc faptul ca femeile insarcinate sunt mai susceptibile decat altele la tot felul de infectii respiratorii, cum ar fi gripa. Acest lucru se datorează partial faptului ca sarcina slabeste sistemul imunitar. 

Chiar daca nu exista inca studii care sa demonstreze riscurile cu care s epot confrunta femile insarcinate, cercetatorii continua sa sublinieze ca pacientele infectate nu au mai multe sanse sa faca complicatii severe ale bolii, cum ar fi pneumonia.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie