Stresul cronic ar putea afecta timp de ani de zile sanatatea mintala dupa COVID-19

Un sonsaj american a dezvaluit ca oamenii au fost supusi unui stres mai mare in 2020 decat in anii precedenti din cauza pandemiei COVID-19. Acest lucru ar putea avea un impact in anii urmatori. Nimeni nu este imun la stres, dar anumite grupuri, cum ar fi adolescentii din generatia Z si adultii tineri, au fost afectati in mod special. Conectarea si preocuparea de sine sunt modalitati importante prin care putem deveni mai rezistenti la stres. 

In timp ce factori precum economia, rasismul si conflictele politice au jucat intotdeauna un rol in nivelul de stres al oamenilor, American Psychological Association (APA) raporteaza ca anul 2020 a fost diferit. Pe langa acesti factori, populatia s-a confruntat cu pandemiei de COVID-19 care a venit odata cu o mare pierdere de vieti omenesti.

Totodata, persoanele care s-au recuperat de la COVID-19 se pot confrunta cu simptome cronice mult timp după infectia initiala. Chiar si persoanele care au evitat cu succes virusul au fost afectate in alte moduri, cum ar fi pierderea locurilor de munca si incertitudinea financiara. Și, combinand toate acestea, a fost un fundal al rasismului si al luptei politice. 

Potrivit APA, toti acesti factori s-au adaugat la „o criza nationala de sanatate mintala care ar putea avea consecinte sociale si de sanatate grave pentru anii urmatori”. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie