Coronavirusul se poate transmite prin simpla vorbire

Un nou studiu constata ca persoanele infectate cu noul coronavirus o pot transmite altora din apropiere, pur si simplu vorbind. Studiul afirma ca distanta de 6 picioare intre oameni poate sa nu fie suficienta pentru a preveni transmiterea. In locurile publice, cercetatorii spun ca purtarea unei masti care sa se muleze perfect sau un scut facial este cea mai buna protectie impotriva coronavirusului, in special pentru lucratorii care nu pot mentine distanta fizica pentru a-si face treaba. 

Cercetatorii de la Universitatea Aoyama Gakuin si de la Colegiul de Estetică Yamano din Japonia au testat scenarii din lumea reala in care indrumarile tipice de distantare fizica sunt imposibil de urmat.

Specialistii au gasit o serie de rezultate destul de previzibile: picaturile de la o persoana nemascata ies si coboara, asa ca, daca un client sau pacient se afla jos, vor fi acoperiti de acele picaturi si ar putea contracta coronavirusul. 

Dr. Anthony Fauci, expert in boli infectioase, a spus ca este „posibil” ca oamenii sa poarte masti inca cel putin un an, deoarece acestea raman o modalitate simpla si eficienta de a ajuta la protejarea oamenilor impotriva noului coronavirus si a altor agenti patogeni. 

Dar in ce circumstante purtam aceste masti si restul echipamentelor de protectie personala raman de văzut pe deplin. Noile cercetari ofera cateva informatii destul de specifice despre modul in care circula picaturile respiratorii atunci cand cineva doar vorbeste, excluzand stranutul, tusa, cantatul, pe care s-au concentrat majoritatea studiilor. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie