Consumul de alcool poate creste riscul de cancer mamar

Timp de zeci de ani, cercetatorii au studiat legatura dintre consumul de alcool si cancerul de san, iar potrivit studiilor, dovezile arata un risc crescut al consumului de alcool. In ciuda acestui obicei, multe femei nu stiu ca le-ar putea afecta sansele de a face cancer. 

In acest sens, o noua campanie care militeaza impotriva consumului de alcool din California isi propune sa schimbe acest lucru. Initiativa #DrinkLessForYourBreasts urmareste sa educe femeile cu privire la risc si le indeamna sa ia in considerare impactul pe care il poate avea bautura asupra sanatatii lor. 

Potrivit cercetarii, consumul de alcool creste riscul cancerului mamar cu pana la 16%. Cu toate acestea, un studiu din 2019 publicat in revista Preventive Medicine Reports a aratat ca doar 25% dintre femeile cu varste cuprinse intre 15 si 44 de ani erau constiente de aceasta legatura.

Alcoolul face, de asemenea, mai dificila absorbtia de folat si alti nutrienți pentru organism. Folatul este important deoarece ajuta la repararea si la mentinerea ADN-ului. „Cand ADN-ul nu este intretinut corespunzator se deterioreaza, iar celulele care au afectat ADN-ul sunt mai susceptibile de a fi canceroase”, a explicat unul dintre specialistii care au luat parte la studiu. 

In plus fata de cancerul la san, consumul de alcool este legat de cancerele de gura, gat, cutia vocala, esofag, ficat, colon si rect, potrivit Societatii Americane de Cancer. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie