Maselele de minte nu te vor face mai inteligent

Maseaua de minte este de fapt al treilea molar din partea din spate a gurii, care nu are  suficient spatiu pentru a iesi sau a se dezvolta normal. Fiind ultimii dinti care cresc, majoritatea oamenilor au patru, doi in partea de sus si doi in partea de jos.

Cu siguranta, acestea nu te vor face mai inteligent. Se numesc asa pentru ca ies la suprafata de obicei cand esti mai mare, cu varste cuprinse intre 17 si 21 de ani. Este normal sa intampinati probleme cu acesti molari, insa nu provoaca intotdeauna simptome.

Cu toate acestea, in cazul in care o masea de minte este predispusa infectarii, aceasta deterioreaza alti dinti sau provoaca alte probleme dentare. Puteti recunoaste o eruptie dentara dupa unele dintre aceste semne sau simptome: gingii rosii sau umflate, gingii delicate sau sangerante, durerea maxilarului, umflături in jurul maxilarului, respiratie urat mirositoare, un gust neplacut in gura, dificultate in deschiderea gurii. 

Unii stomatologi recomanda eliminarea lor ca masura de precautie, deoarece ar putea provoca probleme in viitor, cum ar fi: inainte ca dintele sa iasa, tesut din jurul sau poate deveni un chist, ceea ce poate duce la pierderea osoasa la nivelul maxilarului; daca dintele este pe partea sa sub gingie, acesta poate distruge dintii din apropiere, mancand radacinile. Insa multi cercetatori si experti in sanatate publica nu considera ca extragerea maselelor de minte sanatoase este o idee buna. Daca medicul stomatolog va recomanda si nu sunteti sigur daca ar trebui, puteti obtine intotdeauna o a doua opinie. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie