Un nou studiu a constatat ca un consum regulat de verdeata poate ajuta sistemul muscular, care la randul sau ar putea ajuta la prevenirea caderilor si a fracturilor. Organismul transforma nitratii in oxid nitric, care poate deschide vasele de sange, imbunatatind fluxul sanguin si performanta exercitiului. In studiu, participantii care au consumat cea mai mare cantitate de nitrati, care sunt abundenti in spana, varza si salata verde, au avut o rezistenta a membrelor inferioare cu 11% mai mare.
Consumul de verdeata poate face minuni pentru forta musculara, potrivit noilor cercetari de la Universitatea Edith Cowan. Studiul, care a fost publicat in Journal of Nutrition pe 24 martie, a constatat ca un consum regulat de legume cu frunze bogate in nitrati, cum ar fi spanacul si varza, poate spori functia musculara, care la randul sau poate ajuta la prevenirea caderilor si a fracturilor. In timp, o dieta bogata in legume poate imbunatatii sanatatea inimii si sanatatea cognitiva.
„In general, frunzele verzi comestibile sunt unele dintre cele mai bogate alimente in nutrienti. Slabe in calorii, acestea ambaleaza un pumn cu numeroase vitamine si minerale”, a spus dr. Casey Kelley, medic de familie, fondator si director medical al Sanatatii integrative de caz.
Acesta explica ca muschii nostri necesita mai mult oxigen in timpul exercitiilor, compus esential „pentru a crea combustibil in timpul antrenamentelor. De asemenea, oxigenul este important pentru recuperarea muschilor, iar cresterea fluxului ar putea permite muschilor sa atinga performante optime care pot ajuta in cele din urma la cresterea fortei musculare.