Consumul de cofeina in timpul sarcinii poate fi asociat cu dificultati la nastere

Colegiul American de Obstetricieni si Ginecologi (ACOG) sugereaza de ceva vreme ca un consum moderat de cofeina, adica mai putin de 200 miligrame zilnic, nu provoaca probleme grave in timpul sarcinii, insa potrivit unui nou studiu, persoanele insarcinate care ingera aceeasi cantitate moderata de cofeina tind sa dea nastere la sugari cu o greutate mai mica. Insa, pentru a intelege pe deplin riscurile, expertii spun ca este nevoie de mai multe cercetari in acest sens. 

Studiul, care a fost realizat la Institutele Nationale de Sanatate, a analizat datele de la peste 2.000 de participanti din punct de vedere rasial si etnic. Toti erau nefumatori si nu prezentau probleme de sanatate inainte de sarcina. Participantii care au consumat cantitati moderate de cofeina au dat nastere unor copii cu o greutate mai mica decat persoanele care nu au consumat cofeina.

Dr. Tracy Grossman, specialist in medicina materno-fetala in departamentul de obstetrica si ginecologie de la NYU Langone Health, explica faptul ca o greutatea redusa la nastere poate fi asociata cu o varietate de riscuri crescute pentru sanatate.

„Definiția tehnica este restrictia de crestere”, a spus Grossman despre greutatea redusa la nastere. Acesti bebelusi au o sedere mai lunga in spital, prezinta mai multe probleme de respiratie, un risc mai mare de infectie, dar si probleme de hranire. 

Cu toate acestea, doar pentru ca un copil se naste la o anumita greutate nu inseamna ca vor avea probleme de sanatate sau ca vor avea nevoie de tratament medical. Cea mai tipica cauza a greutatii scazute este nasterea prematura, cand copilul apare inainte ca cele 37 de saptamani sa se implineasca. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie