Soia este unul dintre cele mai controversate subiecte nutritionale

Pe de o parte, soia este bogata in substante nutritive, iar dietele care o soia par sa fie legate mai mult de beneficii pentru sanatate, cum ar fi nivelurile mai mici de zahar din sange, imbunatatirea sanatatii inimii, mai putine simptome ale menopauzei si poate chiar un risc mai scazut de anumite tipuri de cancer.

Pe de alta parte, unii oameni sunt ingrijorati de consumul excesiv de soia deoarece poate creste riscul de cancer mamar, poate impiedica functia tiroidiana sau poate avea efecte feminizante la barbati. 

Este de mentionat faptul ca soia este bogata inproteine si contine toti aminoacizii esentiali de care are nevoie corpul. In plus, este bogata in grasimi vegetale, fibre si multe vitamine, minerale si compusi vegetali benefici. 

O recenzie recenta sugereaza ca un aport mediu de 25 de grame de proteine ​​din soia pe zi poate ajuta la reducerea nivelului total de colesterol cu ​​aproximativ 3%. Cu toate acestea, autorii cred ca, in practica, reducerile pot fi mai mari atunci cand oamenii mananca proteine ​​din soia in loc de proteine ​​animale. 

Dietele bazate pe soia pot imbunatatii sanatatea inimii si pot reduce tensiunea arteriala, glicemia si nivelul colesterolului. Totodata, are efecte benefice asupra feritlitatii, poate reduce simptomele menopauzei si proteja organismul impotriva anumitor tipuri de cancer. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetari. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie