De ce trebuie sa incluzi porumbul in alimentatie

Porumbul este unul dintre cele mai populare cereale din lume, iar potrivit unor studii americane, cereala nu numai ca ofera caloriile necesare unui metabolism zilnic sanatos, ci este si o sursa bogata de vitamine A, B, E, K si multe minerale. Continutul sau ridicat de fibre alimentare asigura un rol semnificativ in prevenirea afectiunilor digestive, cum ar fi constipatia. De asemenea, antioxidantii din componenta sa actioneaza si ca agenti anticancerigeni si ajuta la prevenirea bolii Alzheimer.

Cereala ofera numeroase beneficii pentru sanatate datorita continutului bogat in nutrienti. Pe langa faptul ca este un plus delicios pentru orice mas, cantitatea genroasa de fitochimicale protejeaza organismul de unele boli cronice. 

Pentru persoanele care vor sa piarda kilogramele in plus trebuie sa stie ca porumbul, in special soiul galben, este o sursa bogata de calorii, avand un continut caloric  de 96 de calorii la 100 de grame. Acesta este motivul pentru care este adesea folosit in cazul persoanelor care vor sa puna rapid in greutate. 

Pe langa numeroasele beneficii oferite, o dieta nefortificata pe baza de porumb pentru femeile insarcinate poate provoca deficit de folat, ceea ce poate duce la malformatii congenitale la copil. Daca urmati o dieta pe bază de porumb, trebuie sa va asigurati ca ingerati doar faina de porumb imbogatita cu acid folic.  

Asadar, porumbul este o sursa bogata de multi nutrienti esențiali si fibre. O masa bogata in porumb poate contribui la protejarea organismului impotriva multor boli.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie