Alergiile cutanate sunt mai frecvente la copiii mai mici de astazi decat acum cateva decenii. Cu toate acestea, acestea scad pe masura ce copiii cresc, insa alergiile respiratorii si alimentare devin mai frecvente pe masura ce copiii imbatranesc. Majoritatea alergiilor, in special cele cutanate, includ:
Eczemele: aceasta este o afectiune inflamatorie a pielii care provoaca eruptii rosii, urmata de mancarimi. Se pot dezvolta lent, dar sunt destul de persistente.
Dermatita de contact: acest tip de alergie cutanata apare rapid, adesea imediat dupa ce copilul intră în contact cu iritantul. Dermatita de contact mai grava se poate transforma in vezicule dureroase si poate duce la craparea pielii.
Urticaria: se manifesta prin umflaturi rosii sau zone ridicate de piele care se dezvolta dupa expunerea la un alergen. Acestea nu devin solzoase si crapate, insa mancarimea poate duce la sangerarea pielii.
Eruptii neobisnuite pot fi un semn de alarma, iar intelegerea diferentei in ceea ce priveste tipul de alergii cutanate pe care le intampina de obicei copiii va poate ajuta sa gasiti un tratament mai bun.
Polenul, laptele, latexul, parabenii sunt doar cateva dintre cauzele alergiilor care pot aparea la copii, dar nu numai. Conform datelor oficiale, din cauza procesului de industrializare din ultimii 50 de ani, numarul cazurilor de alergii a crescut la nivel planetar, 40%-50% dintre copii inregistrand astfel de situatii.