Manichiura pe baza de gel dauneaza unghiei?

Gelul pentru unghii folosit tot mai des in saloanele de infrumusetare este alcatuit din monomeri acrilici si oligomeri care se leaga impreună atunci cand sunt plasati sub lumina UV. Acest proces se numeste intarire si, in doar cateva secunde, gelul se transforma intr-un strat dur, rezistent la substante chimice. Avand in vedere ca tot mai multe femei prefera acest tip manichiura, este sanatos pentru unghii?

Unele studii care explica ca prea multa lumina UV poate duce la aparitia cancerului de piele, insa altele resping teoria potrivit careia gelul folosit in manichiura prezinta riscuri. Potrivit cercetarii din 2015, publicata in JAMA Dermatology, s-a concluzionat ca riscul de a dezvolta cancer de piele din manichiura UV este mic, cu conditia ca acei consumatori sa utilizeze dar protectie solara speciala sau manusi impotriva UVA pentru a limita riscul de carcinogeneza si fotoimbatranire. 

Potrivit medicilor, melanomul este cel mai agresiv tip de cancer de piele si apare atunci cand celulele de la nivelul pielii, adica melanocitele, sunt afectate de radiatiile UV, urmand ca acestea sa se multiplice necontrolat. Melanocitele contin melanina, pigmentul care inchide culoarea pielii atunci cand aceasta este expusa la radiatiile UV emanate de soare sau de lampa. 

Persoanele care au unghiile mai fragile ar trebui sa evite saloanele de infrumusetare, deoarece sunt predispuse la deteriorare excesiva. Este de retinut ca anumite medicamente, inclusiv unele antibiotice, va pot face extrem de sensibili la razele UV. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie