Cititul te poate scapa de stres

Este un fapt dovedit ca lectura poate reduce stresul, insa daca excludem ziarul, semnele de circulatie, e-mailurile si facturile, cat de mult citim din placere?

Cititul poate fi o scapare „sanatoasa” de la agitatia zilnica si poate chiar sa va relaxeze corpul prin scaderea ritmului cardiac si reducerea tensiunii din muschi. Un studiu realizat in 2009 la Universitatea din Sussex a constatat ca lectura poate reduce stresul cu pana la 68%. Functioneaza mai bine si mai rapid decat alte metode de relaxare, cum ar fi muzica sau consumul unei cani fierbinti de ceai. Acest lucru se datorează faptului ca mintea este invitata intr-un univers literar, lipsit de factorii de stres care pot afecta viata de zi cu zi.

Medicii recomanda cititul zilnic timp de 30 de minute, intr-un loc linistit, fara distrageri. Iata cateva sfaturi pentru a va ajuta sa incepeti un obicei de a lectura: 

Cartea pe care o alegeti nu trebuie să figureze pe nicio lista „best-seller”. Important este ca subiectul sa va capteze interesul si sa ofera un spatiu pentru a va relaxa mintea in fiecare zi. 

Este de mentionat faptul ca cititul poate reduce stresul doar daca alegi ceva care iti face placere si nu te va supara sau distrage. Stirile nu sunt mereu cea mai buna alegere daca iti schimba starea sau te face sa te simti neajutorat. Alegeti un roman sau cititi despre o activitatea care va face placere, cum ar fi un hobby, calatorii, gatit. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie