Ce se intampla cu corpul tau atunci cand bei Coca-Cola

Oamenii considera ca bauturile zaharoase contribuie semnificativ la multe conditii de sanatate, inclusiv obezitatea, diabetul de tip 2 si cariile dentare. Potrivit cercetaarilor, consumul unei doze de Coca-Cola poate avea efecte nocive asupra organismului in decurs de o ora. 

In 40 de minute, corpul a absorbit toata cofeina din cola. Aceasta cofeina determina dilatarea pupilelor si cresterea tensiunii arteriale. In acest moment, Coca-Cola a blocat receptorii adenozinici din creier, prevenind somnolenta.

Doar 5 minute mai tarziu, productia de dopamina a crescut. Dopamina este un neurotransmitator care ajuta la controlul centrelor de placere si recompensare ale creierului. Potrivit specialistilor, modul in care Coca-Cola stimuleaza aceste centre este comparabil cu efectele heroinei. Declanseaza dorinta de a consuma mai mult. 

La o ora dupa ce bautura a fost consumata, zaharul va provoca iritabilitate si somnolenta. Corpul va fi eliminat apa din cola, impreuna cu substantele nutritive vitale, din urina. Potrivit specialistilor, acest lucru se aplica nu numai in cazul acestei bauturi, ci tuturor bauturilor gazoase cu cofeina. „Coca-Cola nu este doar bogata in sirop de porumb si fructoza, ci este, de asemenea, plina de saruri rafinate si cofeină”, scrie farmacistul britanic Niraj Naik pe blogul sau, The Renegade Pharmacist. 

Consumul regulat al acestor ingrediente pe care le gasesti in Coca-Cola poate duce la cresterea tensiunii arteriale, a bolilor de inima, a diabetului si a obezitatii. Cu toate acestea, o cantitate mica din cand in cand nu va face nici un rau major, insa cheia este moderarea cu care facem lucrurile. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie