Ouale se numara printre superalimente folosite pentru o alimentatie sanatoasa. Bogate in luteina, acestea ofera hidratare si elasticitate pielii, in timp ce continutul bogat in proteine ajuta la repararea tesuturilor si la intarirea pielii. Proteinele din oua pot fi folosite pentru a oferi parului un aspect matasos si, de asemenea, pentru a-i conferi putere si stralucire.
Ouale pot face minuni pentru parul deteriorat. Avand in vedere ca parul este alcatuit din proteina si keratina in proportie de 70%, ouale pot fi utilizate pentru a reconstrui firele deteriorate si uscate, facandu-le mai netede si hidratate. Este de mentionat ca mastile de ou sunt recomandate pentru toate tipurile de par.
De asemenea, ouala pot fi utilizate pentru a imbunatati textura pielii, indiferent daca aceasta este uscata sau grasa. Galbenusurile de oua sunt bogate in acizi grasi, care hidrateaza pielea, in timp ce albusurile contin albumina, o forma simpla de proteina care ajuta la strangerea porilor si, de asemenea, la eliminarea excesului de ulei. Principala componenta nutritionala a albusului este proteina.
Unii oameni afirma, de asemenea, ca albusurile contin vitamine si minerale care pot beneficia de aspectul general al pielii. Cu toate acestea, albusurile contin putini nutrienti, in afara de proteine. Este important de retinut ca pielea actioneaza ca o bariera pentru protejarea restului corpului. Ar putea limita numarul de particule mici, cum ar fi vitaminele si mineralele, pe care corpul le absoarbe atunci cand o persoană aplica albusuri pe stratul exterior al pielii.