Papaya creste in climatul tropical si este, de asemenea, cunoscut sub numele de papaws sau pawpaws. Este un fruct recunoscut pentru gustul sau dulce si pentru varietatea larga de beneficii pe care le ofera sanatatii.
Chiar daca era considerat anterior un fruct exotic si rar, este acum disponibil in majoritatea perioadelor anului. Medicii recomanda fructul, sustinand ca poate contribui la mentinerea unui risc redus de boli de inima, diabet, cancer, ajuta digestia si mentine controlul glicemiei la persoanele cu diabet. In plus, consumul de papaya poate scadea tensiunea arteriala si grabeste procesul de vindecare al ranilor.
Ca textura, papaya este un fruct moale, carnos, care poate fi folosit intr-o mare varietate de retete culinare. Se crede ca substantele nutritive gasite in compozitia sa prezinta o serie de beneficii pentru sanatate. Acestea poat proteja corpul impotriva mai multor afectiuni.
Continutul de fibre, potasiu si vitamine din papaya ajuta la evitarea bolilor de inima. O crestere a aportului de potasiu combinat cu o scadere a aportului de sodiu este cea mai importanta modificare de la nivelul dietei pe care o persoana o poate face pentru a reduce riscul bolilor cardiovasculare.
Totodata, specialistii au explicat ca in continutul fructului se gaseste un nutrient foarte important si versatil, numit colina, care ajuta la mentinerea structurii membranelor celulare, ajuta la transmitrea impulsurilor nervoase, la absorbtia grasimilor si reduce inflamatia cronica.
Papaya este recunoscuta si pentru beneficiile sale oferite pentru sanatatea pielii. Cercetatorii cred ca enzimele proteolitice chimopapaina si papaina ajuta la vindecarea ranilor si la prevenirea infectarii zonelor arse. Unguentele care contin enzima papaina au fost, de asemenea, utilizate pentru testarea ulcerelor de decubit.