Cum afecteaza artrita psoriazica corpul?

Persoanele care sufera de aceasta afectiune pot prezenta simptome atat de psoriazis, cat si de artrita. Boala provoaca inflamatii provoaca inflamatii pe scara larga, care afecteaza functionalitatea multor sisteme din organism, de la cel imunitar, la sistemul digestiv. 

Artrita psoriazica este un tip de artrita care afecteaza pana la 30% dintre persoanele care sufera de psoriazis prezentand numeroasele efecte asupra corpului, inclusiv asupra vederii, digestiei, respirației si miscarii unei persoane. Este de mentionat ca afectiune vine cu optiuni de tratament. 

Persoanele care sufera de aceasta afectiune prezinta simptomele clasice ale psoriazisului, adica pete rugoase si rosii pe piele si unghiile ingrosate. Psoriazisul provoaca aceste efecte prin accelerarea ciclului de viata al celulelor vii. In acest sens, specialistii sunt de parere ca  acest proces are loc deoarece corpul incearca sa vindece o rana sau sa lupte impotriva unei infectii care nu exista. 

Artrita psoriazica afecteaza de obicei articulatiile de la nivelul unghiilor, astfel ca pot deveni groase si rigide, iar in unele cazuri se poate ajunge la boala cunoscuta sub numele de onicoliza, cand unghia de dezlipeste cu totul. Pe langa aceste simptome vizibile, artrita ataca sistemul imunitar, sistemul respirator, tranzitul digestiv si sanatatea mentala. 

Nu exista un remediu pentru tratarea artritei, insa tratamentele emergente pot ajuta in reducerea severitatii simptomelor si a frecventei aparitiilor. Totodata, pot incetini progresia afectiunii si pot preveni deteriorarea permanenta. 

Ghidurile actuale recomanda un tip de tratament numit terapie biologica pentru persoanele cu un nou diagnostic de artrita psoriazica. Chiar si asa, aceste medicamente nu sunt potrivite pentru toata lumea si pot prezenta efecte adverse. Daca o persoana nu poate utiliza un medicament biologic, un medic poate recomanda o alternativa, cum ar fi un medicament oral cu molecule mici sau unul antireumatic. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie