Ce cauzeaza durerile de spate?

Durerile de spate pot fi rezultatul unor leziuni sau a unor afectiuni medicale care pot afecta persoanele de orice varsta, din diferite motive. Odata cu inaintarea in varsta, sansa de a dezvolta dureri de spate creste, din cauza unor factori precum ocupatia anterioara si boala degenerativa a discului.

Durerile pot reprezenta afectiuni ale coloanei, ale discurilor dintre vertebre, ligamentelor din jurul acestora, maduvei spinarii si nerviilor, muschiilor spatelui, organelor interne abdominale si pelvine, precum si ale pielii din jurul zonei lombare. Durerea in partea superioara a spatelui poate fi cauzata de tulburari ale aortei, tumori in piept si inflamatii ale coloanei vertebrale. 

Spatele uman este compus dintr-o structura complexa de muschi, ligamente, tendoane, discuri si oase, care functioneaza impreuna pentru a sustine corpul si pentru a permite deplasarea. Segmentele coloanei vertebrale sunt amortizate cu tampoane asemanatoare cartilajului, numite discuri. Deteriorarea poate rezulta, printre altele, din cauza tulpinilor, afectiunilor medicale si posturii slabe.

Iata o serie de pasi recomandati de medici pentru a reduce riscul de a dezvolta dureri de spate. Exercitiile fizice regulate ajuta la consolidarea fortei si la controlul greutatii corporale. Activitatile aerobice ghidate, cu impact redus, pot spori sanatatea inimii fara a  strange sau a smuci spatele. Inainte de a incepe orice program de exercitii fizice, este necesar sa discutati cu un profesionist. De asemenea, dieta echilibrata trebuie sa includa suficient calciu si vitamina D, deoarece acestea sunt necesare pentru sanatatea oaselor. O dieta sanatoasa ajuta si la controlul greutatii corporale, un factor declansator in anumite cazuri.

Potrivit studiilor, un procent semnificativ mai mare de fumatori prezinta dureri de spate, comparativ cu nefumatorii de aceeasi varsta, inaltime si greutate. Prin urmare, si fumatul este un factor declansator al acestor afectiuni.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie