O nutritie corespunzatoare presupune trecerea dincolo de elementele de baza

Zicala potrivit careia „ esti ceea ce mananci” este inca valabila? Intr-adevar, ceea ce mananci joaca un rol important in modul in care te simti atat emotional, cat si fizic. Importanta unei alimentatii bune nu poate fi subestimata. Dieta influenteaza in mod direct nu numai sanatatea corpului, ci si bunastarea mentala si emotionala. 

In fiecare zi, cercetAtorii descopera substante noi in alimentele de consum, care sunt, de altfel, responsabile pentru imbunatatirea sanatatii din toate punctele de vedere. De exemplu, fitochimicalele gasite in fructe si legume arata importanta unei alimentatii benefice pentru organism. Quercetina gasita in merele rosii poate actiona ca antiinflamator si antihistaminic. In cojile de struguri, exista un antioxidant puternic cunoscut sub numele de resveratrol, care s-a dovedit ca lupta impotriva radicalilor liberi si reduce riscul de cancer. Aproape toate fructele si legumele contin fitochimicale, iar fitochimicele contin antioxidanti. Antioxidantii, la randul lor, ajuta la protejarea corpul impotriva efectelor daunatoare ale vietii de zi cu zi. 

Un alt lucru de retinut este ca mancarea este mai complexa decat ingredientele sale. Nu mancam pur si simplu proteine sau carbohidrati. Tot ceea ce mancam contine cantitati variate de ingrediente care fac parte din importanta unei alimentatii sanatoase.

In general, nu exista un carbohidrat „rau”, problema vine de la consumul de prea multi carbohidrati sau consumul acestora in afara echilibrului cu alti nutrienti. De exemplu, o gogoasa de ciocolata va avea multe grasimi si un continut bogat ini carbohidrati, dar nu si vitamine. O felie de paine cu mai multe cereale poate avea cantitati similare de carbohidrati, dar probabil va contine mai multe vitamine si mai putine grasimi. Desi acest lucru nu inseamna ca nu ne putem bucura ocazional de o gogoasa cu ciocolata, este important sa ne amintim importanta unei alimentatii echilibrate si sa ne bucuram de toate alimentele. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie