Galbenele din familia Calendula contin compusi antiinflamatori, antispastici si antifungici

Galbenele sunt originare din Mexic, insa au devenit incredibil de populare si sunt cultivate in tari din intreaga lume. Desi sunt apreciate in primul rand pentru aspectul lor, planta ofera numeroase beneficii pentru sanatate. 

O anumita specie, Calendula, denumita in mod obisnuit „galbenele de oala”, este utilizata pentru a face unguente de vindecare pe baza de plante, ceaiuri, tincturi si tratamente topice de aproape 1.000 de ani.

In timp ce galbenele din genul tagetelor sunt de obicei plantate in gradini pentru a tine departe daunatorii si pentru a adauga culoare si miros placut, galbenele din genul Calendula sunt utilizate pentru numerosii lor compusi antiinflamatori, antispastici si antifungici. Potrivit unui raport publicat in Pharmacognosy Review, peste 200 de formulari medicale contin acum extract concentrat de galbenele de calendula.

Galbenelele sunt folosite pentru tratarea afectiunilor, cum ar fi eruptiile cutanate, alergiile, eczemele si dermatitele. De asemenea, pot ameliora durere, umflaturile si roseata cauzate de crampele musculare, leziuni musculare sau entorse, inflamatia ochilor si macarimea cauzata de conjuctivita. In plus, extrasul de galbenele s-a dovedit benefic impotriva infectiilori fungice si candita. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie