Afinele impedica aparitia infectiilor de la nivelul tractului urinar

Afinele sunt alcatuite in principal din carbohidrati si fibre. De asemenea, specialistii le recomanda pentru continutul sau de vitamine si minerale, inclusiv mangan, cupru si vitaminele C, E si K1.

Infectiile tractului urinar sunt printre cele mai frecvente infectii bacteriene, in  special in randul femeilor. Acestea sunt cel mai adesea cauzate de bacteria intestinala Escherichia coli care se ataseaza de suprafata interioara a vezicii urinare si a tractului urinar. 

Afinele contin fitonutrienti unici cunoscuti sub numele de proantocianidine sau taninuri condensate. Aceste proantocianidinele de tip A care se gasesc in afine impiedica atasarea bacteriilor de mucoasa vezicii urinare si a tractului urinar. 

De fapt, afinele se numara printre cele mai bogate surse de proantocianidine, in special cele de tip A. Studiile indica faptul ca un consumul de suc poate reduce riscul de infectii urinare atat la copii, cat si la adulti. Revizuirile sistematice si meta-analizele sustin aceste constatari, in special pentru femeile care sufera de infectiuni ale tractului urinar. Este de retinut ca nu  toate produsele ce contin afine sunt eficiente in acest sens. De fapt, proantocianidinele se pot pierde in timpul prelucrarii, facandu-le nedetectabile in multe produse. 

Pe de alta parte, suplimentele de afine, care contin cantitati suficiente de proantocianidine de tip A, pot fi o strategie preventiva. Daca simtiti un disconfort la nivelul tractului urinar, afinele va pot ajuta, insa cel mai sigur tratament este cel pe baza de antibioticele, deci trebuie sa vizitati medicul de familie. Retineti ca afine nu sunt eficiente pentru tratarea infectiilor, ci reduc doar riscul de a le obtine. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie